Zlatans delägarskap i Bethard – bu eller bä?

Zlatan i EM 2016

Zlatan Ibrahimovic är delägare i spelbolaget Bethard, som han även gör reklam för. Det gillar inte Spelberoendes riksförbund, som har skrivit ett öppet brev till fotbollsstjärnan.

Det är många nyheter om Zlatan Ibrahimovic just nu, inte minst om hans engagemang i olika företag. Efter vitaminvatten och sportkläder har han gått in som delägare i spelbolaget Bethard, och han figurerar också i företagets reklamfilmer. Med anledning av detta har Spelberoendes riksförbund skrivit ett öppet brev till fotbollsstjärnan, där de påminner honom om att han kommer från en ”förort” (ligger inte Rosengård ganska centralt?) där olika typer av missbruk är vanliga, och uppmanar honom att ”byta sida”.

Hela det öppna brevet finns att läsa här.

Zlatan svarade på brevet, på Twitter, genom att hänvisa till Svenska spel. Det är ju ett spelbolag som lägger mycket pengar på reklam, och som många kritiserar för att inte ta tillräckliga hänsyn till riskerna att utveckla spelproblem eller spelberoende. Tweeten hittar ni i den här artikeln.

Det här är inte första gången som delägarskapet ifrågasätts. Tidigare har det sagts att delägarskapet förhindrar honom från att spela i VM.

Scroll to top